Termin: 14 czerwca 2025 r. (sobota) godz. 10:00 – 17:00
Koszt: 180 zł za udział w warsztatach. Minimum 10 uczestników.
Miejsce: Kaszubski Uniwersytet Ludowy w Wieżycy
Rekrutacja do dnia: 2 czerwca 2025 r. godz. 9:00
Dowiesz się:
· Dlaczego fermentacja to naturalny sposób na zdrowie i odporność
· Jak wykorzystać fermentowane produkty w codziennej pielęgnacji skóry
· Jak nie marnować jedzenia i tworzyć pyszne dania w stylu ZERO WASTE
· Jak skutecznie i bez chemii konserwować żywność
· I co wspólnego mają jelita, mózg i skóra – bo wszystko zaczyna się od środka!
Zakasaj rękawy i twórz razem z nami:
· Aromatyczny zakwas wielowarzywny inspirowany gruzińską tradycją
· Ocet owocowy z nutą dzikiej natury
· Kimchi w japońskim stylu – pikantne, zdrowe, uzależniające
· Oxymel – naturalny antybiotyk na bazie octu i miodu
Liczba miejsc ograniczona – rezerwuj już dziś!
Warsztaty poprowadzi Sylwia – Chwastowe Pole
KONTAKT
Kaszubski Uniwersytet Ludowy
Wieżyca 1, 83-315 SZYMBARK
Koordynator zadania – Agnieszka Gleinert-Pobłocka,
nr tel. 536 760 710,
email: agnieszka.gleinert-poblocka@kul.org.pl
Zadanie realizowane w ramach projektu „Wieżyca – Szkoła dla życia” sfinansowanego ze środków Narodowego Instytutu Wolności Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Wspierania Rozwoju Uniwersytetów Ludowych na lata 2020-2030